Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

-Είναι ο δημιουργός και πρώτος Πρόεδρος του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Κορίνθου (του ΚΑΠΗ στο κέντρο της πόλης)

-Είναι ο δημιουργός και ο συντάκτης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος (2007)

-Είναι ο δημιουργός του πολύ σημαντικού έργου καταγραφής, ελέγχου και καταχώρησης στο Κτηματολόγιο, με ταυτόχρονη κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης των 623 δημοτικών ακινήτων. Έργο που διήρκεσε επί τριετία (2013-2016)

-Είναι ο συντάκτης όλων των συστατικών πράξεων και Κανονισμών Λειτουργίας και Διαχείρισης όλων των νομικών προσώπων του Δήμου, χωρίς ο Δήμος να καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε ιδιώτη για μελέτες, κανονισμούς κλπ (ΔΟΝΑΚ, ΔΗΚΕΚ, ΔΑΕΚΑΑΠ, ΔΑΚΕΚ, ΔΑΕΚ, ΚΑΠΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΕΠΑΠ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ).

-Είναι ο συντάκτης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μειωμένα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και αναπήρους πολέμου.

-Είναι ο συντάκτης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σύστασης του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

-Είναι ο άνθρωπος που με έγγραφό του στην τότε Υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά το 2012, έδωσε λύσεις στο αδιέξοδο, έτσι ώστε να περιέλθει το λιμάνι της Κορίνθου στο Δήμο Κορινθίων με νομοθετική παρέμβαση και να λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων

-Είναι ο άνθρωπος που νομιμοποίησε τη Φιλαρμονική Κορίνθου, με σωρεία ενεργειών του στο Υπουργείο Εσωτερικών το έτος 2010, με αποτέλεσμα την τακτοποίηση και νομιμοποίηση των εργασιακών σχέσεων όλου του προσωπικού.

-Είναι ο άνθρωπος που βρήκε τον τρόπο, μέσω προγραμματικής σύμβασης, να βοηθήσει τη λειτουργία του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου και στη συνέχεια να εισηγηθεί και να γίνει αποδεκτή ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο η μετατροπή του σε Δημοτικό Ίδρυμα.

-Είναι ο άνθρωπος που από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων – ΔΑΕΚΑΑΠ θεσμοθέτησε για πρώτη φορά στην πόλη της Κορίνθου τα δημοτικά ποδήλατα, με δωρεάν διάθεση στους πολίτες.

-Είναι αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στο έργο για την κατασκευή της πλατείας, αναψυκτηρίου και ανοικτού θεάτρου, στην Αγία Άννα.

-Είναι αυτός που ως Υπεύθυνος διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στις τράπεζες, τα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, πετυχαίνοντας τα υψηλότερα δυνατά επιτόκια και ωφέλειες για το Δήμο και τα νομικά πρόσωπα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου και για 12 συναπτά έτη.

Ακολουθήστε μας
Δυναμώστε την Επικοινωνία μας