Προγραμματικές Δεσμεύσεις 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Έργα Υπηρεσίες Καθημερινότητα

– Αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δερβενακίων, ως «πύλη εισόδου» του Δήμου Κορινθίων, προβάλλοντας την ιστορία του τόπου και της ομώνυμης μάχης , μέσω βιντεοπροβολών , φωτογραφικού και έντυπου υλικού και πάραλληλα, την λειτουργία του ως τουριστικού περιπτέρου του Δήμου μας και εκθετηρίου τοπικών προϊόντων.

– Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου. Η αίθουσα θα χρησιμοποιείται για θεατρικές παραστάσεις των δύο σχολείων ( Δημοτικού και Νηπιαγωγείου), θα διαθέτει σκηνή, πτυσσόμενα καθίσματα, μικροφωνική εγκατάσταση και βιντεοπροβολέα. Παράλληλα, θα χρησιμοποιείται ως κλειστό γυμναστήριο για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί και ημερίδες- ομιλίες .

– Κατασκευή Δημοτικού Πάρκου Αναψυχής στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας το οποίο θα περιλαμβάνει ποδηλατοδρόμιο , εναλλακτική παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ.

– Αξιοποίηση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού ,στην περιοχή των Χανίων ,και παραχώρησή του στην Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Αγίου Βασιλείου με σκοπό την Δημιουργία Χειμερινής Θεατρικής Σκηνής.

– Αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου ως Μουσείου Σχολικής Ζωής –Λαογραφικού Μουσείου.

– Δημιουργία Ιστορικού μονοπατιού «Δερβενάκια –Παναγία Βράχου- Φράγκικο Κάστρο»

– Κατασκευή αποχέτευσης λυμάτων και του Βιολογικού καθαρισμού για την περιοχή της Τενέας προϋπολογισμού 12.000.000 €. (Άγιος Βασίλειος, Κλένια, Χιλιομόδι), με την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (Φιλόδημο, ΕΣΠΑ, κλπ).

– Εκσυγχρονισμός της παιδικής χαράς στα Χάνια Αγίου Βασιλείου και τοποθέτηση νέας στην πλατεία του δημοτικού αναψυκτηρίου.

– Κατασκευή αθλητικού κέντρου (μπάσκετ, βόλλευ, τέννις)

– Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού χώρου στα Δερβενάκια

– Ενοποίηση του αγορασθέντος χώρου και ανάπλαση της πλατείας κάτω από το δημοτικό αναψυκτήριο

– Διάνοιξη δρόμου ένωσης των δύο παράλληλων κεντρικών δρόμων του Αγίου Βασιλείου.

– Κατασκευή του δρόμου διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος.

– Σύνδεση δικτύων ύδρευσης Αγίου Βασιλείου με το δίκτυο υδροδότησης από τη Στυμφαλία

– Αγροτική οδοποιία σε ετήσια βάση με ασφαλτόστρωση διπλής σφραγιστικής και συντήρηση των αγροτικών δρόμων με γκρέϊντερ δύο φορές το χρόνο