Προγραμματικές Δεσμεύσεις 2019

ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Δέσμευσή μας είναι η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με στίβο αγωνισμάτων και γήπεδα μπάσκετ και βόλλευ στην ιστορική κοινότητα Περιγιαλίου.

Το γήπεδο αυτό θα ονομαστεί σε ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, προς τιμήν του Περιγιαλιώτη Πρωθυπουργού Σωτηρίου Κροκιδά και συνάμα δωρητή της κοινότητας Περιγιαλίου.

Το αθλητικό κέντρο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη δημοτική έκταση εμβαδού 13.032,95 τ.μ. στη θέση «Πασιά», όπου το ελαιοτεμάχιο δωρεάς οικογένειας Σακελλαρίου προς τον τέως Δήμο Κορίνθου.

Το ανοικτό αθλητικό κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο της κοινότητας του Περιγιαλίου, αλλά και ολόκληρης της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου (Προοδευτική Περιγιαλίου, Ολυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, ΑΟ Λεχαίου, Ακαδημία Λεχαίου) με πάνω από 100 ποδοσφαιριστές και 300 παιδιά στις Ακαδημίες.

Το Κροκίδειο αθλητικό κέντρο θα περιλαμβάνει:

-Γήπεδο ποδοσφαίρου με σύγχρονο χλοοτάπητα
-8 διαδρομές για αθλήματα στίβου
-Γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ και τέννις
-Αποδυτήρια
-Φωτισμό
-Περίφραξη
-Κερκίδα θεατών
-Προσβάσεις εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ

Ο προϋπολογισμός όλου του έργου ανέρχεται σε 1.500.000 €

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

1. Εκπόνηση τεχνικοοικονομικής μελέτης από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (3 μήνες)

2. Έκδοση οικοδομικής άδειας (2 μήνες)

3. Έγκριση πίστωσης 1.500.000 € προϋπολογισμός μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης και απορρόφησης πίστωσης (1 μήνας)

4. Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση 750.000 € από πόρους Δήμου

5. Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)

6. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 1 έτος

7. Παράδοση έργου προς χρήση 2 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.