Δελτία Τύπου

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 06-09-2023

Πλειστάκις ακούσαμε τον απερχόμενο Δήμαρχο να μας κατηγορεί ότι δεν πηγαίνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να καθυστερεί το έργο της Δημοτικής Αρχής.

  • Ενημερώνουμε λοιπόν τους συνδημότες μας ότι στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου παρευρέθησαν μόλις έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Νανόπουλου.

Η απαρτία επιτεύχθηκε με την παρουσία  των 14 μελών της παράταξής μας.

Ούτε οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι του κ. Νανόπουλου δεν έδωσαν το παρόν σε μία τόσο κορυφαία συνεδρίαση.

Αυτά για να γνωρίζουν οι Κορίνθιοι τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Συμμαχίας Πολιτών αλλά επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου.

Επί της ουσίας όμως καταψηφίσαμε τα πιο κάτω θέματα:

  1. Την πρόταση του Δημάρχου για επιχορήγηση 350.000 € του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από πόρους του Δήμου θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές (13 ΟΧΙ, 6 ΝΑΙ, 1 Λευκό).
  2. Την πρόταση του Δημάρχου για έκτακτη επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με 30.000 € από πόρους του Δήμου δεδομένου ότι η εισηγήτρια Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών εξέφρασε προβληματισμούς για τα απολογιστικά στοιχεία των σχολείων (13 ΟΧΙ, 7 ΝΑΙ).
  3. Την πρόταση του Δημάρχου για έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου Αναπλάσεις Πόλης Κορίνθου (Πέργκολες πλατείας Παν. Τσαλδάρη) δεδομένου ότι υπάρχουν τριπλάσιες ποσότητες μπετού και σιδήρου από την αρχική μελέτη.
  4. Τις 14 επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού σε 6 κοινότητες συνολικού ποσού 51.650 € θεωρώντας ότι είναι καθαρά προεκλογικές υποσχέσεις. Το θέμα να το αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή.

                  ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                                       ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06/09/2023