Προγραμματικές Δεσμεύσεις 2023

ΓΑΛΑΤΑΚΙ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

31η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Τρεις βασικές δράσεις για έργα αναγκαία για τους κατοίκους του Γαλατακίου δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη πενταετία, πέραν των πολλών άλλων δράσεων έργων και καθημερινότητας.

1. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ

Κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού λυμάτων σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και τη χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης 18.000.000 €.

 

2. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Δημιουργία ενός πολυχώρου που θα στεγάσει τις Υπηρεσίες του Δήμου στην ευρύτερη περιοχή, τον πολιτισμό αλλά και τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευάσουμε μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Πνευματικό Κέντρο και Κλειστό Γυμναστήριο στον οικισμό Αλμυρής.

-Στο διόροφο Πνευματικό Κέντρο θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες του Δήμου, το ΚΕΠΑΠ, το ΚΕΠ και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώ θα υπάρχει μεγάλη αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις χορού, χορωδίες, κ.ά.).

-Στο Κλειστό Γυμναστήριο θα χρησιμοποιείται για αθλήματα βόλλεϋ, μπάσκετ, χαντ μπωλ, γυμναστική, κ.ά. αθλητικών συλλόγων της περιοχής αλλά και για ατομική άθληση δημοτών. Η κερκίδα που πλαισιώνει τον αθλητικό χώρο είναι χωρητικότητας 300 φιλάθλων.

-Δημιουργούνται υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

-Προτεραιότητα στη μελέτη θα δοθεί στην  χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας τους αλλά και στην δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος.

 

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

-Αγορά οικοπέδου ή μίσθωση ακινήτου για την επίλυση του  προβλήματος «ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ» στην παραλία των Λουτρών Ωραίας Ελένης

 

Πέραν των ανωτέρω βασικών έργων δεσμευόμαστε για δράσεις και έργα καθημερινότητας:

Υδροδότηση του οικισμού του Γαλατακίου με νερό Στυμφαλίας.

-Κατασκευή αποχετευτικών έργων ομβρίων υδάτων στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής μελέτης.

-Προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης ενιαίας ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στις Κεχριές, το χώρο της Ιαματικής Πηγής, των Λουτρών Ωραίας Ελένης, της Αλμυρής και του Κοκοσίου.

Δημοπράτηση τμηματικής κατασκευής των έργων που θα προβλεφθούν από την αρχιτεκτονική μελέτη (αθλητικοί χώροι, χώροι πολιτισμού , αναψυχής, λουτροθεραπείας και τουρισμού)

-Δημοπράτηση κατασκευής του έργου του παραλιακού πεζόδρομου.

-Δημιουργία πεζοδρομίων

1.Κεχριές-Λουτρά

2.Πηγή-Μύλος Σκάλας

3.Αρβανίτης-Αλμυρή

4.Αλμυρή – Κοκκώσι

-Εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης της Ιαματικής Πηγής Λουτρών Ωραίας Ελένης, Κέντρου Θερμαλισμού με την αγορά της αναγκαίας παρακείμενης έκτασης σε συνδυασμό με τη δασική έκταση

-Ανάπλαση Ιαματικής Πηγής Ωραίας Ελένης. Επισκευή μονοπατιού από πλατεία έως Πηγή. Αρχιτεκτονική μελέτη ως Θαλάσσιου Πάρκου μετά την παραχώρηση από ΕΤΑΔ.

-Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας

-Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία τακτικών δρομολογίων ένωσης του Πειραιά , των Λουτρών και των νησιών του Αργοσαρωνικού τη θερινή περίοδο με δελφίνια flying dolphins.

-Επέκταση δημοτικού σχολείου Αλμυρής

-Κατασκευή πλατείας Λουτρών Ωραίας Ελένης σε ιδιόκτητη έκταση στην παραλία, όπου τα παλιά Λουτρά.

-Αναψυκτήριο στην πλατεία Γαλατακίου σε πέτρινη παραδοσιακή μορφή και επαναφορά της παραδοσιακής γούρνας.

-Κατασκευή γηπέδου αθλοπαιδιών  (τένις, βόλλευ, μπάσκετ, μίνι σόκερ).

-Αγορά χώρου και κατασκευή πλατείας στο Ρητό.

Αγροτική οδοποιία σε ετήσια βάση με ασφαλτόστρωση διπλής σφραγιστικής και συντήρηση των αγροτικών δρόμων με γκρέϊντερ δύο φορές το χρόνο

-Κατασκευή δημοτικής οδοποιίας  μέσα στους οικισμούς  με νέους τάπητες

-Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Ρειτού-Αθικίων

-Συμμετοχή του Δήμου και των αγροτών στο Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας

-Τοποθέτηση νέων σύγχρονων , καλαίσθητων και λειτουργικών παιδικών χαρών  στην παραλία Αλμυρής, στα Λουτρά, το Ρειτό και το Γαλατάκι

-Επέκταση και συντήρηση του νεκροταφείου Αλμυρής

Τοποθέτηση  οδοκαθαριστού σε μόνιμη βάση για τους κοινόχρηστους χώρους όλων οικισμών και για τον καθαρισμό των παραλιών Κεχρεών, Λουτρών, Αλμυρής τη θερινή περίοδο.

-Αγορά ή ενοικίαση ακινήτου για Πράσινο Σημείο για κλαδέματα, μπάζα, έπιλα

-Απόκτηση του βιότοπου του Κοκοσίου και κατασκευή έργων αθλοπαιδιών, αναψυχής , πολιτισμού και περιβάλλοντος

-Κατασκευή δύο (2) Γλύστρες σκαφών

Κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την παραλιακή ζώνη Λουτρών και Αλμυρής , με τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην Ε.Ο. Ισθμού-Επιδαύρου

-Εξακτίνωση του θεσμού των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στη κοινότητα Γαλατακίου

Ονοματοδοσία των οδών και πλατειών

-Διοργάνωση   πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μόνιμη βάση στην παραλία των Λουτρών και της Αλμυρής και ναυταθλητικών εκδηλώσεων με την ονομασία «ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ».

-Διοργάνωση φεστιβάλ χορού και χορωδιών στην παραλία τη θερινή περίοδο σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΤΡΑΣΑΣ

1) Ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων που βρίσκονται μέσα στον οικισμό,και ιδιαίτερα γύρω από την εκκλησία

2) Αποστραγγιστικά έργα για να μην πλημμυρίζουν υπόγεια και σπίτια όπως στις πρόσφατες βροχοπτώσεις

3) Αξιοποίηση της μεγάλης πλατείας του οικισμού με γήπεδο basket ,επέκταση της μικρής παιδικής χαράς ,παγκάκια και αίθριο για τους ηλικιωμένους.

4) Ετήσιος καθαρισμός του δασικού χώρου που περιβάλλει τον οικισμό για την αποφυγή πυρκαγιών

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 05/09/2023