ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Δικηγόρος
Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Βιογραφικό

 • Ο Μιχάλης Χατζής του Αναστασίου κατάγεται από το Σοφικό Κορινθίας και ασκεί μάχιμη Δικηγορία μέχρι σήμερα διατηρώντας Δικηγορικό Γραφείο στην Κόρινθο.
 • Είναι έγγαμος και Πατέρας τεσσάρων Παιδιών, του Τάσου, της Αλεξάνδρας, της Δήμητρας και του Δημήτρη.
 • Έχει αναπτύξει μεγάλη πολιτική, κοινωνική και εθελοντική δράση, προτάσσοντας την προώθηση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και την προστασία του Περιβάλλοντος.
 • Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σοφικού και διετέλεσε Πρόεδρος αυτού την περίοδο 1982-1983, τυγχάνει ιδρυτής και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας, ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόρφου, ιδρυτικό μέλος του Περιβαλλοντολογικού – Παρεμβατικού Συλλόγου Σοφικού, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Κορινθίας και μέλος του Ε.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Οργάνωσης Εθελοντών δασοπροστασίας Σολυγείας.
 • Εκλέχτηκε δημοτικός Σύμβουλος κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και του 2014 με τον συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».
 • Άσκησε με συνέπεια και πλήρη αφοσίωση τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων κατά την πρώτη θητεία (2011 – 2014) και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κατά την δεύτερη θητεία (2014 – 2019).
 • Υπήρξε Πρωτεργάτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για την επανασύσταση του Καποδιστριακού Δήμου Σολυγείας (Ν. 2539/1997) και ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας (2011-2019) συνέχισε και εξέλιξε το έργο των προκατόχων του στην Σολυγεία.
 • Άοκνος μαχητής με αστείρευτη πηγή ενεργητικότητας, εργάστηκε για την δημιουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σοφικού, για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σολυγείας, για την νομιμοποίηση των κατασκευών, την λειτουργία, τον ευπρεπισμό και την ασφάλεια του Ανοικτού Θεάτρου Σολυγείας «Αθανάσιος Τούσουλης», για την διατήρηση και ανάδειξη των μνημείων της περιοχής της Σολυγείας, για την κατασκευή δρόμων (Σοφικό – Κιουρκάτι, Άγιος Ιωάννης – Αγγελόκαστρο) κ.ά.
 • Συνέβαλε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, στην αναγνώριση της ιδιοκτησίας των δασών της Σολυγείας με την ψήφιση του άρθρου 15 του Ν. 3208/2003 έχοντας συμπαραστάτες προς τούτο τον Βουλευτή Κορινθίας Τάσο Χωρέμη και τον Συμπατριώτη του Γιάννη Σκούρα.
 • Πιστεύει πως η πρόκληση των καιρών επιβάλλει εντονότερους αγώνες και αμεσότερες συμμετοχικές διαδικασίες, επίσης επιβάλλει σχεδιασμό και αφοσίωση, προετοιμασία για το μέλλον και προγραμματισμό.
 • Στέκεται δίπλα στην αγωνία και το πρόβλημα κάθε δημότη που βλέπει ν’ αδικείται από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, στέκεται όρθιος στην Δημόσια ζωή του και ποτέ δεν κρύβεται πίσω από υποκριτικά χαμόγελα, προσδοκώντας εφήμερα οφέλη και μάλιστα χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος.
 • Επιθυμεί να συμμετάσχει και σ’ αυτές τις Δημοτικές εκλογές με σκοπό να υπηρετήσει τις Συνδημότισσες και τους Συνδημότες του στον Δήμο Κορινθίων με πλήρη αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας είναι αλήθεια, με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο αυτό που δικαιούται ο κάθε Πολίτης αυτού του τόπου.

Ακολουθήστε μας
Δυναμώστε την Επικοινωνία μας