Δελτία Τύπου

62η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 24-08-2023

Ανακοινώνουμε τέσσερις ακόμα υποψηφίους που θα στελεχώσουν την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  και το ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

1. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) – Με ικανοποίηση ανακοινώνω τη συμπόρευση της Βιβής στην ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η Βιβή είναι κάτοικος Άσσου παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Υπήρξε μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου Άσσου, μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Άσσου 13 συναπτά έτη, πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Λεχαίου, επί σειρά ετών μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου  Κορινθίων και εθελόντρια υπεύθυνη στο ΚΑΠΗ Άσσου.

Η Βιβή είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Άσσου.

 

2. ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – Ανακοινώνω ευχαρίστως την υποψηφιότητα της Μαρίας στο Τοπικό Συμβούλιο Κόρφου.

Η Μαρία Θεοφιλοπούλου του Νικολάου, κάτοικος Νίκαιας Πειραιά, έχτισε πριν 15 χρόνια το εξοχικό της σπίτι στον Κόρφο, έναν τόπο που την μάγεψε από την πρώτη στιγμή και που έμελλε τελικά να γίνει ο μόνιμος τόπος κατοικίας της.

Είναι σύζυγος του αειμνήστου Ιωάννη Θεοφιλόπουλου, Πλοιάρχου και Αρχιπλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού με τον οποίον απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νικόλαο και την Παρθένα και έχει δύο εγγονούς.

Η Μαρία είναι άνθρωπος της προσφοράς, δραστήρια με έντονη κοινωνική δράση, με ενδιαφέρον για τα κοινά και τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου.

Η στάση ζωής της δηλώνει ότι έχει τον εθελοντισμό στην ψυχή της με όρους προσφοράς για έναν κοινωφελή σκοπό, με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση.

Είχε θέσει υποψηφιότητα ξανά το 2019 στην κοινότητα Κόρφου με το συνδυασμό “Ανανεωτική Δύναμη Κόρφου”.

Η Μαρία είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Κόρφου.

 

3. ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Με ικανοποίηση Ανακοινώνω την υποψηφιότητα του Γιώργου για το Τοπικό Συμβούλιο του Κόρφου.

Ο Γεώργιος Σπηλιώτης του Μιχαήλ είναι γέννημα Κόρφου.

Παρά τους αποκλεισμούς της εποχής στα άτομα της επαρχίας τη δεκαετία του 60, και την απομόνωση του χωριού (έλλειψη ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και αμαξωτού δρόμου για μεγάλο διάστημα) μπόρεσε να ανοίξει νέους ορίζοντες σπουδάζοντας Μαθηματικά στο Μαθηματικό Αθήνας.

Για περισσότερα από 40 έτη εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους φροντιστές στην Αθήνα έχοντας διαπαιδαγωγήσει και διδάξει γενιές και γενιές, έχοντας συγγράψει και εκδώσει πλήθος σχετικών βιβλίων, πολλά εξ αυτών δε με μεγάλη εκδοτική επιτυχία.

Έλαβε ενεργό μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ως φοιτητής, ενώ ανέπτυξε και σημαντική εκδοτική δραστηριότητα με βιβλία που απαιτούσαν κριτική σκέψη.

Η μεγάλη αγάπη για τον Κόρφο και οι οικογενειακοί δεσμοί τον έκαναν να αναπτύξει και εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή ενώ κάθε καλοκαίρι η σύζυγός του Βασιλική Βλαχάκη παρουσιάζει υπέροχες ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής που συνοδεύονται μουσικά από την πιανίστρια κόρη του Ξένια.

Οι γιοί του Μιχάλης, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Κωνσταντίνος, Δρ Μαθηματικός ασχολούνται επίσης με τα κοινωνικά δρώμενα του Κόρφου και δηλώνουν ενεργοί πολίτες.

Τα παιδιά του Κ.Σ και η Ξ.Σ. είναι Μαθηματικοί κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και εργάζονται ως μεταδιδακτορικοί ερευνητές σε ερευνητικά ινστιτούτα της Γερμανίας.

Παραμένει πάντα υποστηρικτής της βιώσιμης ανάπτυξης στον Κόρφο, χωρίς την πύκνωση των ιχθυοτροφείων, υπέρ της δημιουργίας αποχετευτικού συστήματος αγωγών με κατάλληλο βιολογικό καθαρισμό, υπέρ μιας ανάπτυξης που θα βοηθούσε συμμετρικά το χωριό και όχι λίγες οικογένειες.

Σταθερά υποστηρίζει την τακτή λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου και τη λήψη αποφάσεων με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο.

Ο Γιώργος είναι υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Κόρφου.

 

4. ΦΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω την υποψηφιότητα μίας νέας συνδημότισσας, της Αναστασίας.

Η Αναστασία μένει μόνιμα στον Άγιο Ιωάννη, προερχόμενη από πολύτεκνη οικογένεια.

Σπουδάζει Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι στο 4ο έτος των σπουδών της.

Γνωρίζει άπταιστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Η Αναστασία είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Αγίου Ιωάννη.

 

                   ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                                       ΚΟΡΙΝΘΟΣ 24/08/2023