Δελτία Τύπου

41η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 29-07-2023

Ανακοινώνουμε τέσσερις ακόμα υποψήφιους που θα στελεχώσουν την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  και το ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

1. ΣΕΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ – Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνω την υποψηφιότητα της Μαρίας στο ψηφοδέλτιο της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η Μαρία Σελιώτη του Αργύρη είναι Μεσίτρια Ακινήτων με γραφεία στην Κόρινθο και την Αθήνα και είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης στην Αθήνα.

Γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο με καταγωγή απ’ το Στεφάνι.

Έχει κάνει πανεπιστημιακές σπουδές στη Φιλοσοφία (Πανεπ. Πατρών) και σπουδές στη Διοίκηση-Οικονομία.

Έχει ενεργή και έντονη εθελοντική δράση και προσφορά, κυρίως σε θέματα φιλοζωίας και περιβάλλοντος.

Η Μαρία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 

2. ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνω την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χατζή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη.

O Μιχάλης Χατζής του Αναστασίου κατάγεται από το Σοφικό Κορινθίας και ασκεί μάχιμη Δικηγορία μέχρι σήμερα διατηρώντας Δικηγορικό Γραφείο στην Κόρινθο.

Είναι έγγαμος και Πατέρας τεσσάρων Παιδιών, του Τάσου, της Αλεξάνδρας, της Δήμητρας και του Δημήτρη.

Έχει αναπτύξει μεγάλη πολιτική, κοινωνική και εθελοντική δράση, προτάσσοντας την προώθηση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σοφικού και διετέλεσε Πρόεδρος αυτού την περίοδο 1982-1983, τυγχάνει ιδρυτής και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας, ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόρφου, ιδρυτικό μέλος του Περιβαλλοντολογικού – Παρεμβατικού  Συλλόγου Σοφικού, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Κορινθίας και μέλος του Ε.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Οργάνωσης Εθελοντών δασοπροστασίας Σολυγείας.

Εκλέχτηκε δημοτικός Σύμβουλος κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και του 2014 με τον συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Άσκησε με συνέπεια και πλήρη αφοσίωση τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων κατά την πρώτη θητεία (2011 – 2014) και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κατά την δεύτερη θητεία (2014 – 2019).

Υπήρξε Πρωτεργάτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα  για την επανασύσταση του Καποδιστριακού Δήμου Σολυγείας (Ν. 2539/1997) και ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας (2011-2019) συνέχισε και εξέλιξε το έργο των προκατόχων του στην Σολυγεία.

Άοκνος μαχητής με αστείρευτη πηγή ενεργητικότητας, εργάστηκε για την δημιουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σοφικού, για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σολυγείας, για την νομιμοποίηση των κατασκευών, την λειτουργία, τον ευπρεπισμό και την ασφάλεια του Ανοικτού Θεάτρου Σολυγείας «Αθανάσιος Τούσουλης», για την διατήρηση και ανάδειξη των μνημείων της περιοχής της Σολυγείας, για την κατασκευή δρόμων (Σοφικό – Κιουρκάτι, Άγιος Ιωάννης – Αγγελόκαστρο) κ.ά.

Συνέβαλε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, στην αναγνώριση της ιδιοκτησίας των δασών της Σολυγείας με την ψήφιση του άρθρου 15 του Ν. 3208/2003 έχοντας συμπαραστάτες προς τούτο τον Βουλευτή Κορινθίας Τάσο Χωρέμη και τον Συμπατριώτη του Γιάννη Σκούρα.

Πιστεύει πως η πρόκληση των καιρών επιβάλλει εντονότερους αγώνες και αμεσότερες συμμετοχικές διαδικασίες, επίσης επιβάλλει σχεδιασμό και αφοσίωση, προετοιμασία για το μέλλον και προγραμματισμό.

Στέκεται δίπλα στην αγωνία και το πρόβλημα κάθε δημότη που βλέπει ν’ αδικείται από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, στέκεται όρθιος στην Δημόσια ζωή του και ποτέ δεν κρύβεται πίσω από υποκριτικά χαμόγελα, προσδοκώντας εφήμερα οφέλη και μάλιστα χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος.

Επιθυμεί να συμμετάσχει και σ’ αυτές τις Δημοτικές εκλογές με σκοπό να υπηρετήσει τις Συνδημότισσες και τους Συνδημότες του στον Δήμο Κορινθίων με πλήρη αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας είναι αλήθεια, με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο αυτό που δικαιούται ο κάθε Πολίτης αυτού του τόπου.

Ο Μιχάλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 

3. ΘΩΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) – Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Εύη για την αποδοχή της πρότασής μου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

Η Παρασκευή (Εύη) Θώδη του Ιωάννη, εργάζεται ως μαγείρισσα στο Club Hotel Casino Loutraki.

Έχει γεννηθεί και διαμένει στο Συνοικισμό της Κορίνθου.

Είναι μητέρα ενός 14χρονου παιδιού.

Η Εύη είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.

 

4. ΡΟΘΩΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ – Με ικανοποίηση ανακοινώνω την συμπόρευση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Σπύρου Ροθώνη.

Ο Σπύρος είναι γεννημένος το 1954 στο Αγγελόκαστρο, όπου μένει μόνιμα.

Είναι κτηνοτρόφος.

Έχει δύο κόρες την Ελευθερία, ελεύθερο επαγγελματία και την Μαριλένα, πολιτικό μηχανικό με δικό της γραφείο στο Βραχάτι.

Ο Σπύρος είναι υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Αγγελοκάστρου.

 

                   ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                                       ΚΟΡΙΝΘΟΣ 29/07/2023