Δελτία Τύπου

38η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 21-07-2023

Ανακοινώνουμε τέσσερις ακόμα υποψήφιους που θα στελεχώσουν την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  και το ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

1. ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον παλιό μου φίλο τον Σταύρο για την αποδοχή της πρότασής μου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό μας για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ο Σταύρος είναι γέννημα θρέμμα Κορίνθιος.

Ο πατέρας του Αλέξανδρος Κεφάλας (ποδηλατάς) καταγόταν από τον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και η μητέρα του Μαρία Κεφάλα (το γένος Σαραμαντή) από το Γαλατάκι.

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Ανδρουτσοπούλου συνταξιούχο πολιτική υπάλληλο  του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με καταγωγή από την Κλειτορία Καλαβρύτων.

Έχουν αποκτήσει δύο κόρες την Μαρία δικηγόρο και την Μηλίτσα πτυχιούχο του Παντείου Πανεπιστημίου (Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών).

Ο Σταύρος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος για συνεχόμενα έτη από το 2006 και έχει διατελέσει σε καίριες θέσεις του Δήμου Κορινθίων, με τις κυριότερες εξ αυτών να είναι Πρόεδρος του Β΄ ΚΑΠΗ στα Τσακώνικα, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού και περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ανάπτυξης.

Ο Σταύρος έχει παρέμβει με επιτυχία σε σημαντικές δράσεις και έργα του Δήμου Κορινθίων όπως:

α) Οργάνωση όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων,

β) Σύνταξη μελέτης όσον αφορά στην διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς για πρώτη φορά στο Δήμο μας με την στελέχωση Γραφείου και υπαλλήλου καθώς και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα,

γ) Δημιουργία του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) με επικεφαλής όλου του Ν. Κορινθίας το Δήμο Κορινθίων, ο οποίος σε συνδυασμό με το Δήμο Τρίπολης ήταν οι μόνοι Δήμοι της Πελοποννήσου που το πραγματοποίησαν,

δ) σημαντικές παρεμβάσεις στα περισσότερα από τα 18 γήπεδα του Δήμου μας με το που αυτά περιήλθαν την περίοδο 2018-19 στην αρμοδιότητα του ΚΕΠΑΠ,

ε) οργάνωση και μετεγκατάσταση γραφείων (αλλαγή έδρας) μετ’  εγκαινίων επί της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας,

στ) μέριμνα για τους άστεγους του Δήμου Κορινθίων μέσω των υπνωτηρίων.

Ο Σταύρος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 

2. ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΖΕΝΗ – Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Τζένη Κρητικού για την αποδοχή της πρότασής μας να ενταχθεί στο συνδυασμό μας ως υποψήφια.

Η Τζένη είναι  Ελεύθερη Επαγγελματίας, Απόφοιτη Τεχνικής Σχολής τμήματος Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών εργαστηρίων με προϋπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στον ιδιωτικό τομέα σε επώνυμα καρδιολογικά ιατρεία.

Ενεργό μέλος στο Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» είναι στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’ το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association). Στόχος του εν λόγω διεθνούς δικτύου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στο γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσή της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών/μελών.

Είναι επίσης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Φίλοι του Χορού, της Μουσικής, της Τέχνης & της Έκφρασης” Κορινθίας Fame Studio για το οποίο διοργάνωσε και παρουσίασε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και για τον Δήμο Κορινθίων, Λουτρακίου και Σικυώνος με εμπειρία άνω των 30 ετών σαν δασκάλα χορού σε όλα τα είδη χορού αλλά και σε όλες τις ηλικίες.

Ασχολήθηκε με την υποκριτική τέχνη με την συμμετοχή της σε πλήθος ερασιτεχνικές παραστάσεις αλλά και με την παρακολούθηση επί 2 έτη μαθημάτων υποκριτικής τέχνης στην Ανωτέρα σχολή δραματική τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα στην Αθήνα.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το εμπόριο Αποκλειστική Διανομέας Πολυεθνικής εταιρίας και με το εμπόριο κλιματισμού, θέρμανσης, παγομηχανών, παγωτομηχανών με περιφέρεια διανομής όλη την Ελλάδα.

Διαθέτει εξαίρετες γνώσεις σε πλήθος αντικειμένων με αντίστοιχες βεβαιώσεις και πιστοποιητικά σε αντικείμενα όπως: μαθήματα Γραμματειακής υποστήριξης, τυφλού συστήματος γραφομηχανής & λογιστικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, προγράμματα voucher όπως:

  1. με αντικείμενο “Πρόληψη & Καταστολή των δασικών πυρκαγιών” ( 11/1996 – 12/1996 ) που οργάνωσε το Δασαρχείο Κορίνθου,
  2. Πωλήσεων με τίτλο Merchandiser Λιανικής Πώλησης,
  3. Γνώσεων Πληροφορικής CERT στα εξής αντικείμενα: Χειρισμός Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες Διαδικτύου, Βάσεις Δεδομένων και Παρουσιάσεις
  4. Ψυχολογίας με αντικείμενο « LIFE COACHING», ιατρικά διαδικτυακά webinar με θέμα “Αγγειακά & Εγκεφαλικά Επεισόδια & Covid 19, θέσεις και αντιπαραθέσεις”, “Διαβήτης και σύγχρονες προσεγγίσεις”, “ Καρδιαγγειακές Παθήσεις και Covid -19”, καθώς και το 35ο Καρδιολογικό Συνέδριο (2020), 2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Καρδιολογίας “2nd International Sports Cardiology Congress 2021”, καθώς και το “3rd Congress Sports Cardiology 2022” κ.α.

Το 2021 Προσελήφθη στα κοινωφελή προγράμματα στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων σαν Διοικητικό Προσωπικό, παράλληλα απέκτησε πιστοποίηση στην Οργάνωση & Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών & Επιχειρήσεων, του Τομέα Οικονομίας, Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, UNISERT.

Μιλάει 4 γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Τουρκικά και πρόσφατα απέκτησε πιστοποίηση για τα νέα προγράμματα Ατόμων με Αναπηρίες, ως Προσωπικός Βοηθός.

Η Τζένη θα είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.

 

3. ΛΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας για συμπόρευση με την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Γιώργος γεννήθηκε και μένει μόνιμα στο Χιλιομόδι το 1971.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σκούπα και έχουν δύο κόρες, τη Δήμητρα και την  Ιωάννα.

Είναι υδραυλικός στο επάγγελμα και είναι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χιλιομοδίου.

Ασχολείται ενεργά αρκετά χρόνια με τα κοινά του τόπου και είναι εκλεγμένος από το 2014.

Έχει αποδείξει μέχρι τώρα την αγάπη του και την αφοσίωσή του στο Χιλιομόδι, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις που σκοπό έχουν  την ανάδειξη και την προβολή του χωριού.

Επίσης γνωστή σε όλους η αγάπη του για το περιβάλλον συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου εθελοντών «SOSTE TO» καθώς είναι μέλος του.

Τον διακρίνει η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα όχι μόνο στην εργασία του αλλά γενικά στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του.

Ο Γιώργος θα είναι  υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Χιλιομοδίου.

 

4. ΜΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΑ – Ευχαριστώ την Ιωάννα για τη συμπαράταξή της με την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η Ιωάννα γεννήθηκε και μένει μόνιμα Εξαμίλια.

Γονείς της είναι ο Γεώργιος και η Παναγούλα Μαντά.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Γιαννακούδη και απόκτησαν και σπούδασαν μια υπέροχη κόρη και συγχρόνως με το πτυχίο της απόκτησαν και εγγονάκι.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Θέτει υποψηφιότητα πρώτη φορά επιθυμώντας με την όρεξη που έχει για δουλειά, τις ιδέες της και την συμμετοχή της να συμβάλλει για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Η Ιωάννα θα είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Εξαμιλίων.

 

                   ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                                       ΚΟΡΙΝΘΟΣ 21/07/2023